onsdag 20. februar 2013

Pakking - et overveldende prosjekt

Hei
Jeg fikk hjertet i halsen da det gikk opp for meg at dette er en av de siste dagene jeg har til å få alt på den eviglange pakkelista på plass og ned i to kolli pluss håndbagasje. Raskere sagt enn gjort. 






For dere som ikke allerede har fått dette inn med teskje: 
Vi skal på et kurs i fjellferdigheter. Det vil si oppover og nedoverski med skredlære, telting i vintertemperatur, isklatring og fjellklatring. Jeg ble gjort oppmerksom på dette kurset av Joshua, en jeg møtte i Australia i 2011, jeg ble helgira og klarte ikke legge det fra meg. 

(For de ekstra interesserte: http://yamnuska.com/climbing-school)

Kort sagt, kurs i det meste man trenger å lære for å ferdes opp og ned i høyfjellet. På nett ligger en kurspakkeliste - grøss og gru - på ikke mindre enn fem sider. Og ikke tro man kan snike seg unna den, de har også sendt den på epost, opptil flere ganger. Så - bare å bite i det. Jeg har i løpet av vinteren også utarbeidet min egen pakkliste med grunnlag i hva jeg faktisk har og pleier å ha med på tur. Ikke overraskende var de to listene ikke helt i overenstemmelse. To sett ullundertøy på tre måneder?! Dunbukse? Vet de hvor mye det koster?
Vi har inngått ett kompromiss. Mindre fleece og fancy greier, men fortsatt lang liste. Et bra tips jeg har lært for å spare på ullboxerne er å bruke syntet-stringtruser inni. Genialt Ellinor! For jenter da såklart.


Sannheten er at man trenger en god del utstyr for å reke rundt i fjellet i minus tretti. Man vil jo helst ha det trivelig på tur. Ikke kaldt og kjipt, i verste fall stryke med. Tilslutt, med alt lagt frem, så senga ut som en kake med alt for mye fyll og lista mi forlenget til å sprenge notatkapasiteten i min rosa moleskine.
Sånn ble det med to kolli. Hos SAS kan man heldigvis kjøpe ekstra bagasje. Jeg kommer forøvrig tilbake med et innlegg i kategorien lært om reiseforsikring og ekstremsport. Æsj...
Kristine