søndag 17. mars 2013

Isklatring

Kveldene og nettene her i Canmore har vi til nå tilbrakt på hostellet. Det er kurs størsteparten av dagen. Vi blir hentet tidlig om morgenen, i dag kl 07.15 presis, og så kjører vi et stykke for å komme til stedet for dagens aktivitet. Etter kursdagen er over (ca fem) begynner hostellivet, med felleskjøkken og bunkbeds. Trivelig! Til nå har hatt tre dager med innføring i isklatring. I går i Kings Creek og i dag Hefners Creek. All natur her er spektakulær, men dagens klatrested var bare utrolig stemningsfullt og stilig.
Spennende omgivelser i Hefners Creek






































Gabriel og Olof er gamle travere på dette feltet, i hvertfall sammenlignet med meg. Jeg har såvidt prøvd det tidligere og har grue-gledet meg til denne delen av kurset. Gled - fordi det er knall å økse løs så isen spruter og føle seg litt som spiderman. Isen er også utrolig vakker. Gru - fordi det er veldig skummelt når man plutselig ikke orker å holde fast i øksene lenger. Heldigvis er vi sikret med topptau nå i starten, så da er det ikke noe å pingle for. Det har rett og slett bare vært innmari gøy! Og litt slitsomt da. Musklene må jobbe endel. Veilederne er gode til å se alle i gruppa og gi direkte og grundig tilbakemeldinger. Sånt blir det progresjon av!

Jesse og Karl har mye bra hands-on undervisning






































Jeg har fått beskjed om å jobbe med å holde føttene parallelle og ikke gå for høyt opp med beina for hvert øksetak. Da ender jeg opp med unødvendig bruk av krefter og hælene kommer lettere opp som demonstrert på bildet under.
Hælene er her for lite ned etter jeg har gått for langt opp på øksa. Ellers flink til å riste løs. Les mer om dette i LÆRT

Gabriel har fått masse gode tilbakemeldinger for jevn, fokusert progresjon oppover isen og gode kraftposisjoner. Han har også fått å jobbe med å ikke gå for høyt opp per hugg. Alt vi har lært har jeg prøvd å skrive inn i forrige LÆRT-innlegg om basal teknikk.
Alle har fått mye skryt, det må være lov å skrive. Stas. Vi har det, som man kan tenke seg, helt perfekt! Snart skal vi over i kursets første langtur, i morgen faktisk, til Ramparts Creek. Uten internett, telefondekning og dusj hele turen. Kommer tilbake med rapport!