torsdag 14. mars 2013

Endelig på tur!

Vi er omsider på canadisk jord og har hatt vår første kursdag i dag. Vi, eller i hvertfall jeg, er fortsatt litt påvirket av tidsforskjellen på ca sju timer, men det kommer seg. Heldigvis har vi hatt et par dager i Calgary med siste innkjøp av utstyr og gårsdagen her i Canmore hvor vi har kunnet ta det med ro. I Calgary var vi på Mountain Equipment Co-op som er en livsfarlig friluftsbutikk med tanke på det forrige innlegget jeg skrev. Her har de vanvittig mye fint utstyr og smarte ting man lett kan føle at man bare må ha, særlig når prisen er halvparten eller mindre enn norske priser. Vi kom ut uten alt for mye nytt ved hjelp av strenge lister og pusteøvelser.
Lang reise med minst femto kilo bagasje hver og bare to som kan bære, slitsomt, men vi kom fram.

Nå bor vi på The Hostel Bear sammen med de sju andre på kurset, to jenter og fem gutter, bare ei fra Canada. Veldig fine folk alle sammen og jeg tror vi kommer til å få et godt samarbeid. I går var vi rundt i Canmore og kjørte vi en tur til Banff med to av de andre for å få tak i siste rest av utstyr, blant annet skrivebøker man kan bruke når det regner; "Rite in the rain". Fantastisk natur og spektakulære fjell! Det er vanskelig å tro at vi faktisk skal være her i hele tre måneder. Luksus! I Canmore har de faktisk en bruktbutikk for turutstyr, Switching Gear, superbra.

Switching gear. Masse bra og ganske nytt utstyr til en billig penge. 
Første kursdag har vært utrolig innholdsrik med mye praktisk informasjon i klasserommet og en ettermiddagsøkt med basal stegjern- og isøksteknikk. Veilederene våre virker veldig dyktige og er trivelige folk.

Olof er flittig student.
Yamnuskakontoret har også et eget kjøkken med to svære dehydratorer hvor all mat som vi skal ha med på tur lages av et selvstendig firma som jobber derfra. De leverer mat til store alpine ekspedisjoner over hele verden og andre kunder som for eksempel det canadiske forsvaret. Jeg har jo min lille dehydrator hjemme og synes det er spennende at jeg kommer til å lære masse nytt å ta med hjem også på denne fronten. Vi kommer til å bruke mye tid på kjøkkenet der så bilder kommer senere.
Det var mye å lære om både risiko ved ferdsel i høyfjellet, pakking til en dag med isklatring og om basal teknikk for å bevege seg med skarpt utstyr så det har jeg skrevet ned i et LÆRT-innlegg for å prøve å huske det til senere. 
Etter en myk start på isklatringsdelen av kurset er vi nå tilbake på hostellet for å hvile til en full dag på vertikal is i morgen. Gledings!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar